lauantai 26. heinäkuuta 2014

Lasten makuja grilliin..

Saimme pari kappaletta lapsia lainaksi... Tietenkin mietin heti, mitä grillistä voisi näille keskenkasvuisille tehdä ja päädyin grillivartaisiin sekä hampurilaisiin.. 
Saimme samalla puuhaa lapsillekin, sillä he koostivat omat vartaansa itse. Hankin pari paprikaa, miniluumutomaatteja, prinssinakkeja, kanapyöryköitä ja herkkusieniä vartaita ajatellen. Hampurilaisia en olekaan grillissä aikaisemmin tehnyt, myös kananmunan paistamiseen tarkoitetut renkaat tuli testattua.
Ensin paparikat pieniksi...
Kukin pujotteli vartaansa itse... Harkitsin myös kokolihaa vartaisiin, mutta päädyin lasten makuun paremmin sopivaan nakki-kanapyörykkälinjaan... Vartaita tehdessä on myös tärkeää, että eri ruokatarpeet kypsyvät samoihin aikoihin.
Erika ja Jimi toimivat apulaisina... Ihme, että velipoika Pepen lapset ovat näin kilttejä, kun vertaa heitä nuoruudenmuistoissa säilyneeseen isäänsä saman ikäisenä....
Varsinainen grillaus tehtiin kuitenkin taas mahdollisimman terveellisistä ruokatarpeista, grillausöljynä toimi voinmakuinen kasvisöljy, pihvit paistettiin lähes omassa rasvassaan. Jauhelihapihvit olivat valmiita, raakana myytäviä grilliin tarkoitettuja pihvejä, jotka olivat myös maustettu valmiiksi.
Vaimon shoppailureissulla hankitut kananmunien paistosablonat... Yllättävän hyvin toimivat... Ne laskettiin neljäksi erilliseksi esineeksi, joten vaimo pystyi ostamaan yhtä monta itselleen....
Vartaat grillattiin miedolla lämmöllä grillin ylätasanteella samaan aikaan kun hampurilaistarpeet kypsyivät....
Valmiisiin hampurilaisiin lisättiin pihvin ja kananmunan väliin cheddar-juustoa sekä kukin makunsa mukaisesti ketsuppia sekä hampurilaiskastiketta. Lisukkeena oli myös uunissa paahdettua pekonia ja ranskalaisia perunoita.
Pepen grillistä...
Lapsia palauttaessa pääsimme nauttimaan Pepen grillaamista pihveistä, tässä loppuun pieni raportti Pepen grillauksesta:
Pepellä on asianmukainen grillausessu päällään....
Yhtäkkiä Pepe kumartuu grillin ääreen, palomies kun on, niin on havainnut rasvapalon grillin paistotason alapuolella.... Todellinen liekitys siis saatiin tälläkin kertaa pihveihin loppusilaukseksi....
Marinadi kärähti avoliekillä aika kovaa kiinni grilliin.... Onneksi ei jauhesammutinta tarvittu tällä kertaa....
Siinä syödessä puhuimme grillauksesta yleensäkin. Pepe aikoo järjestää grillijuhlat, jonne ilmoittauduin vapaaehtoiseksi toiseksi grillaajaksi, joten nyt pitänee alkaa hiomaan erilaisten maustemarinadien tekemistä ja grillaamista isommalle porukalle.... Havaitsin oman grillini vaativan perusteellisemman huollon, joten seuraava päivitys käsittelee grillin huoltamista taas kerran....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti