perjantai 20. kesäkuuta 2014

Grilli käyttöön

Yleensähän kaasugrillin käyttöönotto vaatii vähintäänkin yhden lisäkäynnin kaupassa. Tällä kertaa ennakoin tulevaa ja ostin kaasupullon ja grillin välisen letkun paineensäätimineen etukäteen!
Pari klemmaria ja pätkä letkua sekä kaasupulloon tuleva paineensäädin.
Grillin ohjepapereissa oli erittäin hyvä kuvaus myös mahdollisten kaasuvuotojen etsimiseen: Käytä pehmeätä harjaa ja valele saippuavettä kaikkiin liitoskohtiin. Pidin vähän liioitteluna kaasupullon hitsaussaumojenkin tarkastamista samalla tavalla. Siirsimme grillin terassille, ja kävin noutamassa kaasupullon autotallista.
Grillinpuoleinen liitos. Kiristin letkunkiristimet lopulliseen kireyteen sopivankokoista hylsyä käyttäen, sillä ruuvimeisselillä ei välttämättä saa vaikeassa paikassa riittävää vääntöä.
Kun letkujen liitokset tuntuivat pitäviltä, laitoin kaasupullon kiinni grilliin. Kaasupullo asetetaan grillattaessa grillin viereen, ei alle. Kun grilliä ei käytetä, kannattaa kaasupullo kytkeä kokonaan irti grillistä. Kun kaasupullo oli paikallaan, tuli grillin kaasuliitosten testauksen aika. Väänsin mielestäni kaikki grillin polttimien kaasunsyötöt kiinni ja avasin kaasuhanan....
Noin, tästä vääntämällä hana auki....
...Saman tien vaimo ilmoitti, että täällä haisee jokin... siis kaasu... Itse sitten nuuhkaisin grilliin, kaasu haisi todella vahvana grillin sisäpuolella.... Katkaisin kaasun, ja odottelin muutaman minuutin kaasun hälvenemistä... Samalla selailin käyttöohjekirjasta(joka näköjään olisi kannattanut lukea kunnolla etukäteen..) jossa opastettiin missä asennossa grillin kaasunsyöttö on kiinni, oletin, että se on auki silloin kuin valkoiset merkinnät ovat kohdakkain, mutta se onkin silloin suljettu...(Hemmetin kiinalaiset insinöörit, pitikö tämäkin olla väärinpäin sisällä olevaan lieteen verrattuna...)

Vahingosta viisastuneena suljin polttimien kaasunsyötön, ja avasin kaasuhanan uudelleen. Nyt ei ainakaan heti tuntunut kaasun hajua, joten tein saippuavedellä sivelyn liitoskohtiin. Koska kuplia ei ilmennyt, seurasin ohjekirjan ohjeita ja sytin polttimet yksi kerrallaan. Grilli tuntui toimivan hyvin, joten poltin n. 5 minuuttia täydellä teholla kansi auki, jonka jälkeen suljin grillin kannen ja poltin vielä loputkin varastorasvat grillistä. Lämpötila nousi nopeasti yli kahdensadan asteen, joten onnittelin itseäni grillin onnistuneesta kasaamisesta.
Voitelin rasvalla grillaustasot ja poltin vielä rasvat kerran pois... Tässä grillin polttimet ovat n. puoliteholla, kaksi suljettuina. Säädöt toimivat vastapäivään, eli polttimet ovat suljettuna yläasennossa...
Koska suomalaisen suosituin vihannes on makkara, päätin testata parilla makkaralla grillin toimintaa...
Kuvassa kalpeat makkarat, taisivat onnistua, koska unohdin ottaa valmiista makkaroista kuvat....
 No niin, nyt on grilli valmiina koitokseen, eli juhannuksena pitäisi tekemän sitten grilliruokaa vieraille ja itselle... Jostain kumman syystä ihmiset luulevat, että kaikki äijät vähintäänkin rakastavat ruoan käristämistä grillissä... Seuraavassa päivityksessä kerrotaan, kun vaimo pakotti minut saksalaiseen varastomyymälään, jonne olin vannonut olevani menemättä sekä sieltä ostettujen grillitarvikkeiden käytön harjoittelusta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti